středa 12. prosince 2012

Mrkev do cukroví?

Jak jsem vám slíbila, dnes přináším další recept na výtečné mrkvové sušenky. Teda ony to tak úplně nejsou sušenky, ale my jim tak doma říkáme. Jednoduché, rychlé, luxusní! A nemusíte je péct jen na Vánoce, ale kdykoliv během roku. 



A zde je recept. Získala jsem ho od paní Petry Behancová, tímto jí dodatečně děkuji, protože je to jedno z nejoblíbenějších druhů cukroví, které u nás na Vánoce nesmí chybět. Je to opravdu rychlovka, takže výmluvy, že na pečení nemáte čas, musí stranou :-) 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g polohrubé mouky, 
150g najemno nastrouhané mrkve, 
250g másla,
  1/2 prášku do pečiva,
moučkový a vanilkový cukr na obalení.

POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku, mrkev, máslo a prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet. Ideálně opět zapojíme domácí pekárnu, které vše dokonale vymíchá za nás. Potom vyválíme cca 3–4mm tlustý plát a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě na pečícím papíru na 180 stupňů asi 15 minut. Upečené kousky ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale já se na Vánoce naučila přidávat i skořici, tím získají tu pravou vánoční chuť :-) Je to delikatesa,  chutnají lépe než  máslové sušenky :-)


Tak šup do toho a půl je hotovo!


Dobrou chuť :-)

5 komentářů:

  1. Děkuji za recept. Mrkev miluji a cukr jen na obalení,výborné! Určitě vyzkouším. Vy to umíte tak krásně nafotit, jako kdyby to cukroví mělo duši!!!!Ještě nějaký skvělý recept máte?Děkuji.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, letos dělám už jen včelí úly a nepečené ořechové kuličky s pekanovými ořechy. Ty jsou luxusní! Dodržela jsem svých 5 druhů :-) A příští týden samozřejmě čerstvá vánočka. Děkuji za milý komentář a pěkný večer!

      Vymazat
  2. Děláte i vánočku? Na tu jsem si ještě netroufla.Mohla bych poprosit o recept, až ji budete dělat?Děkuji a přeji krásný večer!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, susenky vam tak pekne vyskocily, nebo jsou slepovane? A mohu ubrat trochu masla? Dekuji

    OdpovědětVymazat