A máme tu další zdravý recept pro milovníky zdravé výživy a bio. Zdravím tímto Šárku z
Ma Maison Blanche. Tentokrát jsem si pro Vás připravila
zapečené špaldové kernotto s červenou řepou a parmezánem. Velice jednoduché, rychlé a hlavně opravdu dobré! Milovníky párků určitě nenadchnu, ale příznivce zdravého stravování snad ano. Co vlastně to
špaldové kernotto je? Špalda je stará odrůda pšenice a řadí se mezi královny ekologického zemedělství. Má výbornou oříškovou chuť. Špaldové kernotto vzniká loupáním a broušením špaldy. Je vhodné do polévek, karbanátků, k dušení a je vynikající jako příloha. U nás hned po Merlíku čilském velmi oblíbené. A zde je recept:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY (pro 4 osoby)
2/3 sáčku špaldového kernotta,
1 cibule,
3 stroužky česneku,
lžíce sezamového oleje,
1 větší červená řepa,
sojová smetana,
strouhaný parmezán,
pórek,
sůl,
pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvedené suroviny doporučuji použít v bio kvalitě, protože jejich chuť je opravdu lepší. Zkuste si někdy koupit takový bio pórek a uvidíte jak opravdu chutná pórek. A teď k přípravě. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme na plátky nakrájený česnek a společně krátce orestujeme
na sezamovém oleji. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou červenou řepu (syrovou) a společně restujeme maximálně 10 minut. Mezitím si uvaříme dle doporučeného postupu špaldové kernotto. Já vařím více doměkka, kvůli dětem, což je zhruba 50 minut. Až máme kernotto uvařeno, smícháme vše s připravenou směsí, malinko osolíme, opepříme, zalijeme sojovou smetanou a přidáme dle chuti strouhaný parmezán. Pečeme při 180 stupních ve vyhřáté troubě po dobu 20 minut. Zapečené kernotto zdobíme pórkem, který tomu všemu dodá opravdu báječnou chuť.
Věřím, že Vám bude jídlo chutnat a těším se na Vaše názory!
Dobrou chuť a krásný víkend.
Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu.